Halava indiai édesség

Halava, az ellenállhatatlan vegán édesség

Végre itt a halava recept! A legtutibb vegan édesség sütés nélkül. Búzadara alap, tej- és tojásmentes, a Krisna receptek nagy kedvence.

Ha gyors, ellenállhatatlan indiai édességgel szeretnéd meglepni a vendégeidet, akkor készíts halavát. Az indiai édesség receptek jellemzője: nagyon intenzív, olyan édes, hogy hamar jól lakat. Éppen ezért nem kell belőle sokat enned.


Tudtad, hogy náluk tanulhatsz is? Mutatjuk asrami programjainkat>> Spirituális programok


Ne aggódh, ha tú édesnek érzed. Annyi az indiai édességek titka, hogy nem kell belőle sokat enni. Az indiai édességek közül még néhányat megismerhetsz a Táfelspicc gyűjteményben

Ilyen a halava, a Krisna receptek kedvence – Leveles Zoltán konyhájából

A „Krisna-receptek” elengedhetetlen étele a búzadarából készült indiai édesség, melyet nemcsak vegetáriánus, de vegán csemege gyanánt is elkészíthetsz, ráadásul sütés nélkül.

A halava recept hozzávalói:

  • 1 rész búzadara
  • 1 rész cukor – Lehet több vagy kevesebb is. Sőt, ha elég aszalt gyümölcs van benne, megpróbálhatod cukor nélkül is.
  • 1 rész kókuszvaj – lehet pl. hidegen sajtolt napraforgó olaj is. A búzadarához képest fél rész olajjal könnyebb. Ha nem vagy vegán, ghível vagy vajjal készítheted.

Az aszalt gyümölcsök, mazsola, friss gyümölcsök, fahéj, szentjánoskenyér por, kakaó ízlés szerint. A kreativitásod kiélheted, hiszen magvakkal szintén finom: pl. darabos dió, amit érdemes a búzadarával együtt pirítani, darált mák vagy tört mandula. Ízesíthetjük vaníliával is.

A halava elkészítése

Tedd a búzadarát nagyobb edénybe, mint amennyit a dara kívánna. Látni fogod,
mennyire megduzzad majd, tehát kell a tér.

A búzadarát kezdd pirítani a kókusz olajon. Folyamatosan, türelmesen kevergesd, amíg világosbarna nem lesz.
Közben a vizet forrald össze a cukorral. Ha fahéjat használsz azt a vízbe tedd, mert pirítva keserű lesz!

Most egy kis ügyességre lesz szükség, de biztosan sikerül: a pirított darára öntsd rá a forró vizet. Ne hajolj fölé, mert a kicsapó gőz kellemetlenül érne! Keverd át és fedd le, majd hagyd pihenni, amíg a dara beszívja az édes folyadékot.

Tálalás

Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt. De ha rám hallgatsz, akkor langyosan tálald! Jó étvágyat hozzá!

Muatom a részleteked a Youtube videó recept gyűjteményemből

Írd meg, hogy a tied hogy sikerült. Fotót is küldehtsz róla 🙂

E cikk olvasói a következő írásokat is olvasták:

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .