Indiai vegán dahl recept: indiai sárgaborsó leves elkészítése Leveles Zoltánnal

Indiai sárgaborsó leves recept: vegán dahl

Az indiai levesek közül a dhal receptje a leg-leg. Mutatjuk a mungóbabot helyettesítő indiai sárgaborsó leves receptjét és elkészítését.

Mi a dahl?

A dahl egy india sárgaborsó leves vagy sárgaborsó krémleves, vagy más néven indiai lencse az egyik legnépszerűbb indiai levesféle. A Cookpad oldalon találsz még egy csomó indiai levest.

Az ind

Halava indiai édesség

Halava, az ellenállhatatlan vegán édesség

Végre itt a halava recept! A legtutibb vegan édesség sütés nélkül. Búzadara alap, tej- és tojásmentes, a Krisna receptek nagy kedvence.

Ha gyors, ellenállhatatlan indiai édességgel szeretnéd meglepni a vendégeidet, akkor készíts halavát. Az indiai édesség receptek jellemzője: nagyon intenzív, olyan édes, hogy hamar jól lakat. Éppen ezért nem kell belőle sokat enned.


Tudtad, hogy náluk tanulhatsz is? Mutatjuk asrami programjainkat>>

Visszaüt karma idézetek

Visszaüt a karma – idézetek az ébredéshez

India ősi bölcsessége szerint a Napnál is világosabb, hogy a karma előbb-utóbb beérik. A fájdalom csökkentése érdekében jöjjenek a „visszaüt a karma” idézetek! Nincs mellébeszélés. Bárhogy is szeretnénk megúszni, a karma visszaüt. Ez a törvény minden időben és minden emberre vonatkozik.
Tipp>> Spirituális tanítások és előadások
A választ a következő
Indiai Napok és amit tudni kell róluk

Így hívják az indiai napokat: szentség a mindennapokban

Az indiai napok a holdfázisoknak megfelelő időmérési egységein túl minden napnak egy speciális jellege van, a hívek ennek megfelelően arra a napra jellemző szertartásokat végeznek. Van, akinek ez csak rituáció, de az igazi cél az, hogy segítse a lelki gyakorlatokat végzőt egy magasabb tudatsíkra lépni. A hinduizmusban a hét minden napja egy bizonyos bolygóhoz társul, illetve Isten valamelyik formája, energiája kapcsolódik hozzá. Összefoglaltuk a lényeget, mindazt am
Ilyen a Földön kívüli élet

Van-e földön kívüli élet a Védák szerint?

A földön kívüli élet mindig is érdekelte az embert. A teista felfogás alapértelmezetten beszél a lelki világról, de lehetséges-e élet más anyagi bolygókon? Erről a világirodalom és a filozófia is beszélt már. Kommersz és tudományos téren is hatalmas publikáció jelent már meg. Nézzük, mit mondanak India szent könyvei, a Védák. A tudomány egyelőre sötétben tapogatózik. Ki ne nézné meg a
Indiai naptár

Ezt érdemes tudni az indiai naptárról

A indiai naptár egy ősi időszámítási rendszer, amelyet többek között a hindu fesztiválok időpontjának meghatározására használnak. Luniszoláris, vagyis figyelembe veszi mind a Hold, mind a Nap mozgását. A hónap a Hold aktuális pozícióján alapul, de az év hosszát a Nap járásához igazítja. Az egyes tradíciók saját ünnepekkel rendelkeznek, ezért a hindu naptárt több regionális eltérés jellemzi.
Ünnepeld velünk a legfontosabb hindu ünnepeket! Mu
Legnagyobb hindu templomok

Melyik a legnagyobb hindu templom a világon?

A himalájai jógik szerint nem az számít, hogy melyik a legnagyobb templom a világon, hanem az, hogy mennyire képes az ember lelkileg felemelkedni. Ugyanakkor, amíg világ a világ, mindig lesznek olyanok, akik nagyban gondolkodnak, akik impozáns dolgokat szeretnének létrehozni. Mutatjuk, melyek a legnagyobb hindu templomok a világon, az indiai templomok neveivel és alapinfóival.
Tudtad, hogy mi is templomot építünk? Így állhatsz az ügy mellé>>
felajánlás sikertörténetek

Felajánlás sikertörténetek a védikus irodalomban

Összegyűjtöttünk néhány védikus felajánlás és szponzoráció sikertörténetet. Az embernek el kell sajátítania a helyes felajánlást, épp úgy, mint a szponzoráció és egyéb felajánlás helyes elfogadásának módját. Nézzük, mit üzennek a ma emberének a régmúlt események!

A felajánlás lényege a Védák szerint

A hindu szentírások gyakran hoznak tanító példázatot, mert a mai kor emberének egy-egy történet sokkal emészthetőbb, min
Yamaraj

Yamaraj, a halál ura a hinduizmusban

A védikus phanteonban Yamaraj (Jamarádzs) a halál istensége. Az ő felelőssége és feladata az isteni törvények szerinti igazságos döntéshozatal. A halál után eléje kerülő személy tetteinek megítélése, melyet pontos nyilvántartásai alapján végez. Az igazságosság ügynökeként is ismert, ezért Dharmarajként, a dharma, az
Ki vagyok én? Spirituális önismeret az önmegvalósításban

Ki vagyok én? Találkozás önmagunkkal a spirituális önismeret ösvényén

 
Ki vagyok én? Vannak, akik halálukig keresik rá a választ. Sok mindent tanulhatunk az egyetemeken. Kivéve azt, hogy ki vagyok én, és mi a lélek. Hogyan is beszélhetnénk önvalóról a spirituális önismeret ösvényén, ha nem vagyunk tisztában az alapvető fogalmakkal? Nem véletlenül ezek a Védanta szútra első szavai: athato brahma jigyasa:
 
„Eljött az idő, hogy tudakozódjunk a Lélek felől.”