fbpx

Event

25
December

Gíta dzsajanti, a Bhagavad-gítá ünnepe 2020

4 óra Bharata Kultúrtér
Gita jayanti a BHagavad-gítá megjelenésének ünnepe

A Gíta jayanti ünnep programja

A Bhagavad-gítá megjelenésének napján elrecitáljuk, illetve meghallgathatjuk szanszkritul a Bhagavad-gítá összes versét.

Tanításokat is hallhatunk a szent szöveg kapcsán, és védikus tűzáldozatot mutatunk be, amely során gabonát és ghít (tisztított vajat) ajánlunk fel.

A szent Bhagavad-gítá tizennyolc fejezetből, közel hétszáz versből áll. A mantrák éneklése tisztítja az elmét, emeli a tudatot.

A szentírások megerősítik, hogy Krisna szavai transzcendentális tulajdonsággal rendelkeznek. Ha valaki csak egy részét recitálja, majd figyelmesen hallgatja, az is nagy lelki eredményre tesz szert.

A Gita jayanti ejtsd. Gíta Dzsajanti a Bhagavad-gítá megjelenésének ünnepe. Ezen a napon hangzott el a Bhagavad-gítá.  Bő 5000 évvel ezelőtt egy különös párbeszéd során Krisna feltárta Ardzsuna előtt a titkok titkát.

Krisna, a Legfelsőbb a 18 napos kurukshetrai csata első napján adta át ezt a transzcendentális tudást Ardzsuna hercegnek. A Gita jayanti a Bhagavad-gítá elbeszélésének méltatása. Év végi ünnep, Krisna hívei ekkor világszerte megemlékeznek e fontos eseményről.

A Gita jayanti ünnepségen a résztvevők a Bhagavad-gítá szanszkrit verseit recitálják. A több ezer éves Bhagavad-gítának, a „hindu Bibliának” megjelenése az emberiség reményteljes fesztiválja is.

 

Szeretettel várunk!

View Location

Event Details

1074 Budapest, Tivadar utca 3.
2020. december 25
16:00
kulturter@bharata.hu