fbpx

Event

25
Július

Duna pudzsa 2020

1,5 óra Aelia Sabina köz és a Nánási köz által bezárt partszakasz (Budapest, Római part 8)
Duna Pudzsa

Áldozatot mutatnak be a Dunának Budapesten. A világokat, korokat és kultúrákat átívelő ősi rítus a védikus hagyományok szerint kerül bemutatásra. A különös szertartás során többek között a Gangesz forrásvizét, a Duna saját vizét, tisztított vizet, mézet és tejet csorgatnak a Dunába.

Mindez a Római parton történik 2020. július 25-én szombaton, 18 órakor.

A púdzsán a vendégek aktívan is részt vehetnek. Maguk is elindíthatnak egy-egy virágot szállító levéltányér-hajócskát Európa második legnagyobb folyamának tiszteletére.

 

A Duna púdzsa részletei

Az indiai Kumbha Méla ünnepség első napján, az indiaiak szent folyóik előtt fejezik ki tiszteletüket. A spirituális fesztivál a világ legnagyobb rendezvénye, melyet az UNESCO szellemi kulturális örökségként tart számon. A Maha Kumba Méla egy 12 évente megszervezésre kerülő rendezvény. 2013-ban 110 millió résztvevővel ünnepeltek az indiai Prajág melleti Gangesz-parton.

A hagyományosan hideg januári napokban a Duna gangeszi színeket ölt, méz és tej csorog a folyóba és levéltányéron mécseseket sodor a víz a Balkán felé. A hindu szertartáson kagylókürt szólal meg, ghilámpákat, virágot és csamara legyezőt mutatnak be.

Helyszín

Az Aelia Sabina köz és a Nánási köz által bezárt partszakaszon leszünk.

BKK-val könnyen megközelíthető: A Flórián térről a 106-os busszal 25 perc. A Varsa utcai megállónál kell leszállni és besétálni a partig. Ott jobbra fordulva érjük el a helyszínt.

Autóval a parkolás a környező utcákban lehetséges.

Duna Pudzsa

View Location

Event Details

Aelia Sabina köz és a Nánási köz által bezárt partszakasz (Budapest, Római part 8)
2020. július 25.
18:00
kulturter@bharata.hu