Lélekvándorlás latin neve reinkarnáció

Reinkarnáció − gyakori kérdések: Mi a lélekvándorlás lényege?

A lélekvándorlás vagy reinkarnáció nem csupán a keleti filozófia része. Az antik görög kultúrában, majd a fejlődő európai civilizációban és a modern nyugati bölcseletben is megtalálható. A nem anyagelvű tudomány számára alapvető tény a lélekvándorlás: előző élet és következő élet ugyanolyan természetes, mint a jelen.

A nyugati anyagelvű tudomány mindent megtesz a lélek emberi létformában történő utazásának vizsgálgatásáért, de jelenlegi születése előtti és a halál utáni létezés kérdésével, így a lélekvándorlás kérdésével sem foglalkozik, inkább hitbéli kérdésnek tartja.


Tipp>> Spirituális tanítások és előadások


A lélekvándorlás vagy reinkarnáció nem csupán a keleti filozófia része. Az antik görög kultúrában, majd a fejlődő európai civilizációban és a modern nyugati bölcseletben is megtalálható. A nem anyagelvű tudomány számára alapvető tény a lélekvándorlás: előző élet és következő élet ugyanolyan természetes, mint a jelen.

Mi az a reinkarnáció?

Sokan kérdezik: mi is az a reinkarnáció? A latin szó „újra megtestesülés”-t jelent. A reinkarnáció, vagyis a lélekvándorlás tanítása szerint halál nem létezik. Az élőlény örök életű lélek, aki számtalan születése során különféle testeket ölt magára. A tudomány a lélekvándorlás kérdésével nem foglalkozik, inkább hitbéli kérdésnek tartja. A filozófia annál inkább érdeklődik a reinkarnáció, a lélek újra születése iránt.

Újjászületés, reinkarnáció

Az óind kultúra a legnagyobb természetességgel vizsgálja az újjászületés tényét, a lélek emberi létformán kívüli utazásait. A védák a lelket mindkét irányban örökkévalónak tartják: a születés előtt is létezett, és a halál után sem fog megszűnni. Öröktől fogva van, és mindig létezni fog.

Lélekvándorlás Reinkarváxi ó idézet a Bhagavad-gítából

„Miként az ember leveti elnyűtt ruháit, s újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe.” (Bhagavad-gítá 2.22.)

A lélek egyfajta spirituális evolúció szerint ölt formát. Kielégíthetetlen kíváncsiságából fakadóan próbál ki különböző élethelyzeteket, melyekből hol nyertesen, máskor pedig vesztesen kerül ki. Különböző tetteinek eredményeképpen újabb és újabb szituációkba kerül. Ezt a folyamatot az egyéni karma törvénye  irányítja. A lélekvándorlás tana szerint ott folyatjuk, ahol előző életünkben abbahagytuk a lelki önmegvalósítást. Mindig a halál pillanatában domináló tudatállapota határozza meg a halál utáni helyzetet.

A lelki üdvösség állapotában levő lélek eljut a lelki világba, míg a különféle gyarló emberi jellemvonásoktól szenvedők újabb esélyt kapnak a felemelkedésre az újjászületés és halál körforgásában. Tudatszintjének és vágyainak megfelelő születést kap. A hindu lélekvándorlástan szerint akár állati vagy növényi testben is megszülethet az ember. A cél természetesen befejezni a kettősségek világában történő kalandozásainkat. Rá kell ébredni valódi létünkre, s aztán átlépni az örökkévalóság világába.

Összegyűjtöttünk néhány idézetet, melyek érdekelhetnek: karma idézetek a hinduizmusból.

A reinkarnáció jelei

Ha a reinkarnáció jelei felbukkannak, ma már orvosok is vizsgálják. A legjelentősebb kutatások dr. Ian Stevenson, pszichiáter professzor nevéhez fűződnek. Negyven éves nemzetközi szintű munkássága során 3000 olyan gyermekkel foglalkozott, akik viselkedése, beszámolója és tudása az előző életből származó tapasztalatokra utalt. A professzor álláspontja szerint ezek a lélekvándorlás jelei. Nem hozhatók kapcsolatba az öröklődéssel vagy a környezeti hatással. Csakis a reinkarnáció adhat magyarázatot.

Lélekvándorlás teszt

Bár sokféle lélekvándorlás teszt van forgalomban, az, hogy ki voltál előző életedben komolyabb téma. Nem miszticizmusba és ezoterikus szavakba burkolt jóslás. A hindu filozófia egy találó hasonlatot alkalmazva bölcs választ ad: Ha a harctéren megsebesülsz, akkor nem az a kérdés, hogy milyen irányból és kinek a fegyveréből jött a golyó, hanem az, hogyan menekülhetsz meg minél hamarabb.

Hasonlóan: Nem lényeges, hogy kik voltunk, csak az, hogy felismerjük lelki mivoltunkat, ebben az életben elvégzendő feladatainkat, és kigyógyuljunk az anyagi felfogásból. Ez jelenti a „jelenben élést”, ez teszi lehetővé, hogy a születés és halál, vagyis a lélekvándorlás körforgásából kiszabaduljunk, és elérjük valódi, lelki otthonunkat.

Reinkarnáció történetek

A reinkarnáció történetek közös sajátossága, hogy olyan emlékek bukkannak fel, melyek bizonyíthatóan nem annak az életnek a tapasztalatai. A lélekvándorlás történetek származhatnak gyerekektől, felnőttektől egyaránt. A lélekvándorlás családon belül sem kizárt, amikor egy személy visszaszületik korábbi famíliájába.

A reinkarnáció emlékei: mit jelentenek az előző életek

Miért hiányoznak a reinkarnáció emlékei? Miért nem emlékszünk korábbi életünkre vagy legalább néhány részletre? – kérdezik sokan. A válasz egyszerű, szintén egy kérdés:

„Emlékszel arra, mit csináltál tíz évvel ezelőtt ezen a napon?” Pszichésen nem bírnánk elviselni azt a rengeteg eseményt, jó és rossz benyomást, amit életeink során megtapasztaltunk.

Ezért a születés traumájakor törlődnek az előző élet emlékei. Kizárólag a már biztosan elsajátított lelki tudást visszük magunkkal, tehát nem a nulláról kell minden születéskor kezdeni.

A lélekvándorlás bizonyítékai

A lélekvándorlás bizonyítékai között az ún. déja vu érzést szokták emlegetni, amikor olyan érzésed van, hogy egy bizonyos szituációban már voltál. A regressziós hipnózis során a pácienst visszaviszik a távoli múltba, előző életeibe, ezt is a lélekvándorlás bizonyítékai közé sorolják, de ehhez nagyon komoly, valóban hozzáértő személy szükséges. Meg kell jegyezni, hogy a téma népszerűsége miatt a legtöbb esetben minden valóságot nélkülöző, csupán üzleti alapú vállalkozásról beszélhetünk.

Amikor egy idegennel való találkozás ismerős érzéseket fakaszt, erős szimpátiát vagy ellenszenvet, akkor ezt a tudat előző életből megőrzött emlékeinek vélik. P.K. Anokhin, a kiemelkedő orosz fiziológus, orvos kimutatta, hogy szervezetünkben néma gének is találhatók, melyek nem játszanak szerepet genetikai információ átadásában, csupán információkat tárolnak.

A reinkarnáció emlékei

Egy reinkarnáció emlékei általában elgondolkodtatják azt, aki átéli az előző élet emlékeit. Mindjárt más lesz a fontossági sorrend, ha megértjük, hogy újra és újra a meg kell születni valamilyen szerepben.

Aki elég bölcs, az belátja, hogy a lélekvándorlás, a reinkarnáció elkerülhetetlen mindaddig, amíg az egyén teljesen meg nem tisztul minden anyagi vonástól.

Akinek csak lelki céljai lesznek, aki magasabb rendű ízt tapasztal, annak az anyagi világ játszótere már nem lesz vonzó. A tiszta istenszeretet révén alkalmassá válik arra, hogy belépjen lelki otthonába, az öröklét, a teljes tudás és a vég nélküli boldogság honába.

Lélekvándorlás videótanítás

Leveles Zoltán videótanítása a lélekvándorlásról, előző életről. A 19 perces film a hinduizmus.hu YouTube csatornáján nyílik meg.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .