Hinduizmus Dél-Amerikában

Hinduizmus Dél-Amerikában: Vrinda Misszió

Egy különleges látogatásról számol be Leveles Zoltán, hindu tanító. 2010-ben Dél-Amerikába látogatott a Vrinda Misszó asramjaiba. Akkor írta ezt a lelkesítő rövid bejegyzést. A videó magáért beszél. Lássuk, milyen a hinduizmus Dél-Amerikában?

“Tisztelegve állok a nagy óriás előtt, akit úgy hívnak:  Bhakti Álóka Paramadvaiti Szvámí. Én Gurumaharádzsnak hívom.

 

Vrinda Misszió: Hinduizmus Dél-Amerikában
Hinduizmus Dél-Amerikában: szekérfesztivál Bogotában a Vrinda Misszió bhaktáival

Amit Dél-Amerikában tett, az nem emberi. Sokáig fenntartásokkal fogadtam a híreket a rengeteg “latino” bhaktáról. Kicsiny országunk léptékei szerint felfoghatatlan dimenziók. Nem tudtam elképzelni, hogyan lehetséges a minőség hanyatlása nélkül ekkora mennyiséget kezelni?

Én fényképezni is alig győztem, hát még felfogni, amiket láttam. Hogyan is lehetséges ezt emberi ésszel felfogni? Sehogy. Csakis Krisna képes rá, misztikus erejénél fogva, hogy ennyi bhaktát ellásson szolgálattal, és boldoggá tegyen.

Őrületes zenei videóklipp a hinduizmus dél-amerikai követőinek egyik együtteséről

 

Mindez a dél-amerikai kontinens hindu-vasinava Vrinda Missziójának kicsiny szelete csupán.

PS. Most egyébként Miamiban vagyok. Tegnap voltam egy Vegán fesztiválon, ahol ugyancsak rengeteget tanultam. És egy érdekes infót is hallottam: Bill Klinton vegetárius lett, méghozzá, majdnem teljesen vegán.”

Leveles Zoltán, 2010. szeptember 16.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .