Lélekvándorlás a hinduizmusban

A nyugati anyagelvű tudomány mindent megtesz a lélek emberi létformában történő utazásának vizsgálgatásáért, de jelenlegi születése előtti és a halál utáni létezés kérdésével, így a lélekvándorlás kérdésével sem foglalkozik, inkább hitbéli kérdésnek tartja.

Lélekvándorlás latin neve reinkarnáció


Tipp>> Spirituális tanítások és előadások


Az óind kultúra a legnagyobb természetességgel vizsgálja a lélek emberi létformán kívüli utazásait. A védák a lelket mindkét irányban örökkévalónak tartják. Úgy véli, hogy a születés előtt is létezett, és a halál után sem fog megszűnni. Öröktől fogva van, és mindig létezni fog.

Egyfajta spirituális evolúció szerint ölt formát. Kielégíthetetlen kíváncsiságából fakadóan próbál ki különböző élethelyzeteket, melyekből hol nyertesen, máskor pedig vesztesen kerül ki. Különböző tetteinek eredményeképpen újabb és újabb szituációkba kerül. Ezt a folyamatot az egyéni karma irányítja.

A lélekvándorlás tana szerint ott folyatjuk, ahol abbahagytuk

Végül a halál pillanatában domináló tudatállapota határozza meg a halál utáni helyzetét. A lelki üdvösség állapotában levő lélek eljut a lelki világba, míg a különféle gyarló emberi jellemvonásoktól szenvedők újabb esélyt kapnak a felemelkedésre az újjászületés és halál körforgásában. Tudatszintjének és vágyainak megfelelő születést kap. A hindu lélekvándorlástan szerint akár állati vagy növényi testben is megszülethet az ember. A cél természetesen befejezni a kettősségek világában történő kalandozásainkat. Rá kell ébredni valódi létünkre, s aztán átlépni az örökkévalóság világába.

Lélekvándorlás videótanítás

Leveles Zoltán videótanítása a lélekvándorlásról. A 19 perces film a hinduizmus.hu YouTube csatornáján nyílik meg.

2 thoughts on “Lélekvándorlás a hinduizmusban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..