Karma törvénye

A köztudatban a karma kifejezést az emberi élet sorsszerűségeként használják. Szó szerinti jelentése: cselekvő, tett. A karma törvénye magában foglalja a tettet, annak okát és következményeit.

Karma jelentése visszahatás

A karma törvénye szerint minden tettünk visszahatást von maga után. Tetteink visszaható ereje utól ér bennünket. a bölcs önmagában keresi szenvedésének okát, mert a világban rendet lát. A harmóniában pedig semmi sem történhet véletlenül vagy igazságtalanul.

E törvényszerűség szerint az emberi sors nem véletlenszerűen, hanem ok-okozati úton változik. Az összefüggések bonyolultabbak, mintsem gondolnánk. Az ember tetteinek eredményessége nem csak attól függ, hogy a jelenben milyen kövezetesen építi életét.

A sikerre hatással vannak a múltban elkövetett tettek is. Ez eleve elrendeltségnek is tűnhet. Ami köti az embert, az nem a tőle független és megváltozhatatlan sors, hanem a múltbéli tettek hatásai.

Mindig döntéshelyzetben van, élhet azzal a szabad akaratával, amit önmaga által előidézett helyzete lehetővé tesz. Cselekedhet helyesen vagy helytelenül. A helyes tett az, amivel sem önmagának, sem környezetének nem okoz szenvedést.

Az okozott szenvedés lehet szóbeli, mentális és fizikai. Az erőszakmentesség útján egyik sem elfogadható. A helyes tett elégedetté teszi a cselekvőt és annak környezetét is. A helytelen tett aggodalmat szül. Helyes az, ami a lélek felemelkedését szolgálja.

Dominó effektus a karma törvénye szerint

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..